kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

21 april 2016

Løypestudier

Som i fjor var vi på plass torsdag formiddag for å begynne å gå løyper. Og som i fjor, var det ikke antydning til band eller andre markeringer i nærheten av depotet.
Men oppå åsen, noen hundre meter vekk, fant vi noe. Siri og jeg gikk ikke sammen med de andre, vi tok bare en kortere tur. De andre gikk mye mer av løypene, de er faktisk ikke tilbake enda (klokka er nå sju).

Det kan virke som om arrangørene ikke vil at folk skal gå / se løypene før løpet.
Vi får nok høre mer om hva de oppdaget under sin lange tur under middagen i kveld.

Den delen som jeg gikk var samme bekk som Anders og jeg var ved i fjor.
Opp her? Midt i bekken?
Starten går (tror vi) på samme sted som i fjor. Dette er på ca 157 m over havet. Så stiger det opp til 307 på toppen av åsen, og faller ned til under 200moh på baksida av åsen (der denne bekken er). Løypa gjør flere slike opp og nedstigninger på 100m eller mer. Hele løypa er drøyt ti km lang, i følge tilleggsreglene.

Prologen, derimot er ikke på samme sted som i fjor. Altså blir det ikke noe basseng og statuer på prologen i år. Årets prolog går nær området der selve løpet går, men på nedsida av motorveien. Dette kan jo være ganske praktisk, siden vi da kan ha depotet på ca samme sted begge dager. De kan også kjøre syklene fra prologdepotet og inn i parc fermé.
Prologens hindre er delvis på plass, det er store steiner, de vanlige hjullasterdekkene og bratte skrenter. Også et felt med grov stein med sprekker mellom. Vi skal opp der igjen i morra, da er det forhåpentligvis litt lettere å se hvor prologen skal gå i detalj.