kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

23 mai 2017

Framme i Burgos

Nå er vi i Burgos, målet for dagens etappe. Her pleier vi å ligge på hotell den siste natta før vi kommer helt fram, så også i år.
Dagens etappe har vært grei. Bare snaut 60 mil. I morra er det ca like langt, så vi bør kunne være i Porto ved seks-sjutidatida lokal tid. Portugal opererer på en annen tidssone enn Spania, en time etter.

Som sagt er naturen mangfoldig på dagens etappe, det går fra havnivå ved Biarritz og over høye fjell nordøst i Spania.  Virkelig flott å se på. Siri haddehåpet påblomstring i fjellet som i fjor, men den var allerede over for i år.

Jeg var litt engstelig for tollere ved grensa, men så ingen. Dog så vi fransk politi som kontrollerte de som kom inn i Frankrike, slik Felix og jeg ble sjekket i fjor.

Så en trist nyhet som ikke har noe med oss å gjøre, Nicky Hayden døde i går av skadene han fikk 17. mai. Da krasjet han med tråsykkel nær Rimini. Jeg leste om ulykka, men oppfatta ikke det var så kritisk med ham. Hvis dere ikke har hørt om Nicky Hayden så er Google god å ha. Antar at det er plenty nekrologer allerede der ute på nettet. Min referanse til Repsol tidligere i dag har også noe med dette å gjøre.
Det er altså slik at opptil flere av verdens beste motorsyklister har omkommet utenfor racerbanen. Ganske skummelt at en mann som har kjørt roadracing på VM nivå i 10 år omkommer på tråsykkel. Hmmm. Kanskje konklusjonen er at motorsykkelsport tross alt er ganske trygt? Ihvertfall med unntak av irsk "real roadracing racing".