kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

31 mai 2017

Tur på mellom franske landsbyer

Som sagt, så gjort. Vi stilte inn GPS'n sånn at den for enhver pris skulle unngå bompenger. Det blei en innholdsrik og variert dag. Noe motorvei kl B, noe av det vi hjemme ville kalt riksvei. Disse veiene går rett gjennom byer og landsbyer, dermed blir det noen femtisoner innimellom. Men til slutt måtte vi oppgi prinsippet og legge ut på bompengeveien for å finne en rasteplass med do, butikk, diesel og kafé. Så her er vi nå, ca 20 mil sør for Strasbourg. I morra er det av motorveien ved første avkjøring og såvidt uten bompenger. Vi velger en mer østlig rute nå enn noen gang tidligere. Vi har jo god tid og ingen av oss har vært på disse kanter før. Hadde vi hatt tollpapirere i orden skulle vi kjørt innom Sveits, bare for å ha vært der. Men jeg har ingen illusjoner om papirløse grensepasseringer der, så vi får ta det en annen gang.
Det eneste problemet vi kan si vi har hatt i dag er at veien var stengt et sted og det var merka omkjøring. Nå har det seg sånn at ingen av oss er spesielt stødige i fransk så jeg bomma på retningen og vi fikk en ekstra sight-seeing gjennom Mâcon.
At det akkurat skulle bli Mâcon er jo litt pussig siden lillebroren til verdens nest beste gitarist gjennom tidene døde her om dagen.
Quiz: Hva mente jeg med det?
Premie: den første som sender en forklaring til anders@kvenna.net får hederlig omtale i bloggen. Lykke til!