kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

29 april 2018

Om noen lurte; Becker'n er fortsatt i toppen!

NM i går beviste at Anders forsatt er i norgestoppen i Enduro. De to forrige sesongene var preget av trøbbel, i 2016 var det mye sykkeltrøbbel og i fjor ble det flere skadeavbrekk.
Rett før start. Ib (20) Anders (26) Kjetil (32)


Nå kan Anders puste lettet ut og se fram mot resten av sesongen med selvtillit. Løpet i går viser at han er der han skal være, både fysisk, psykisk og på sykkelen. Apropos sykkelen. Løpssykkelen fra i går er en helt ny 2018 modell, den hadde bare gått noen få timer før løpet. Fjøringa, derimot, er den samme som i fjor, og den fungerer bra. Nå tror jeg han har funnet den rette oppskriften, og slipper uker med testing og justering hver gang han bytter sykkel.

Alt i alt var NM en meget positiv opplevelse som bekreftet at han er i rute. Om to uker er det Lagares Extreme, vi håper på topp 15 der.

Det var, som jeg antok før løpet, Kjetil Gundersen som viste seg å bli den klare ener. Han vant med nesten fem minutter. Kjetil vant alle fartsetappene utenom to. De to ble vunnet av Ib og Kevin Burud (junior). Anders hadde 3. og 4. bestetid på noen av etappene, men hans fremste styrke var nok at han kjørte jamt fort hele tida. Han hadde egentlig bare to (ganske små) uhell, han kjørte på en stubbe i SS2 i andre runde. Der fikk han 13. beste tid, men tapte allikevel under 10 sek til Gundersen. Han tryna også en gang i den aller siste fartsetappen og tapte noen sekunder der også.
Suksess! Med medaljen om halsen

Men han var ikke alene om å kjøre jamt fort. Ib var foran ham i første runde, og Anders leda med bare 13 sekunder på Ib etter tre runder. Til slutt var det 41 sekunder i Anders favør. Også Anders Helgerud leda på Anders helt i begynnelsen, og endte på fjerdeplass til slutt, kun 52 sekunder bak Anders. Så marginene var små, men heldigvis på Anders side.
André kom på femte, nesten 3 minutter etter Anders. Også han var veldig fornøyd med det.

NRK var på plass. Det ble sendt et innslag i sportsrevyen i dag. Innslaget begynner ca  7:35 inn i sendinga.

I de andre klassene gikk det også bra med våre. Både Ruth og Jon Svartdal kan smykke seg med femteplasser i NM, og begge er godt fornøyde med den plasseringa. Ruth er litt misfornøyd med at hun fikk straffeprikker, hun rakk ikke inn til Tidskontroll nr 2. Der ble det 7 min i tillegg, men ellers gikk alt bra.

Våre andre i eliteklassen plasserte seg slik: Tor Øyvind kom på 15, Magnus Hoel 19, Tom 30 etter å ha fått 6 min tillegg pga trøbbel på siste runden. Alle de andre rundene klarte han å komme inn tidsnok, men på den siste ble det div trøbbel. Dette gjorde at han raste noen plasser nedover på lista.
Jon er godt fornøyd
Det var også et breddeløp. Der hadde vi med flere. Geir Ove Vikan kom på tiende, Martin Aakre på femtende og Knut Einar Pedersen på 21. Øyvind Hagen måtte bryte.

Jeg har dessverre ikke særlig mange bilder. Det ble lite fotografering etter start, da var jeg opptatt med andre ting.

Resultatene kommer nok på nmfsport.no etter hvert, pr akkurat nå ligger de på nts-timimg.sehttp://nts-server.dyndns.info:3000/, men de forsvinner sikkert derfra ganske snart.