kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

02 desember 2019

22. plass i Kåsan, vi är imponerade!

Det er vel egentlig bare å ta av seg hatten. Maken til imponerende innsats!
Etter ca 6 timers kjøring på dagen og 10 timer på natta, alt i kuldegrader og med mye myr, kom Anders inn som nr 22 av i alt 44 som klarte å komme til mål. Han ble nr 15 i eliteklassen. Total etappetid var 10:17:56, altså ti timer og 17 minutter. I tillegg kom alle transportetappene.
Verktøy og deler ligger klart

Han brukte ca 50 liter bensin, 3 par støvler, 4 bukser, bytta hansker og briller 10 ganger, og skifta trøye / brynje osv 4-5 ganger. Det blir litt å vaske utover uka...
Kjøreskjema for dagen

Før start kl 0917

Han var inne på service 10 ganger, hadde ca 5-10 minutter til disposisjon hver gang. Det var ei pause mellom dagens og nattas kjøring, men da var sykkelen i parc ferme. På de 5-10  minuttene hadde vi andre lov til å vaske sykkel, det vil i praksis si å banke av is, bytte batterier i ryggsekken (til hodelyktene) og fylle bensin, resten måtte han gjøre sjøl. Det var også meninga jeg skulle etterfylle vann på camelbak, men det ga vi opp, det bare frøys. Så løsningen var å la ryggsäckåkare Nicklas ha flasker i ryggsekken, slik at Anders kunne drikke før og etter fartsetappene, men ikke midt i. Etter hvert utover natta ble han så stiv i fingrene at han ikke klarte å åpne støvlespennene, så hver gang han skulle bytte bukse/sokker, måtte jeg ned på kne foran stolen han satt i og åpne / lukke støvler. Tom sørga for maten, hver gang han kom inn på service sto det varm mat klar. Jeg har aldri sett Anders hatt så god matlyst under løp tidligere, så maten var tydeligvis god.
Isdekket sykkel før service

Vi hadde det store Carlsen& Fritsøe teltet med 2 gassovner i, så vi holdt det passe varmt. Stort aggregat sørga strømmen til lys i teltet, batteriladere, varmeovn i lastebilen og i Toms kassebil. Sjøl bodde jeg i lavvoen min. Jeg hadde med vedovn og ved, men turte ikke sette den opp, det var litt for tett på alle mulige lettantennelige ting som bensinkanner, telt og biler. Var redd for at gnister fra pipa skulle føre til litt for mye oppstyr. Men jeg har god sovepose og stillongs, jeg. Så det er ikke noe problem å ligge ute i -10.

Anders holdt humøret oppe, smilte og lo når han kom inn. Det var vel bare på de par-tre siste servicene, dvs etter midnatt, at vi kunne se han ble litt blekere i ansiktet og var tydelig sliten. Men han gir seg jo aldri, så til mål skulle han, og til mål kom han.

Vi gratulerer! Som nevnt tidligere er kanskje dette årets høydepunkt både i opplevelse og resultat. Jeg tror Anders setter mer pris på dette enn bronse i NM, faktisk. Vi i teamet gjorde et godt teamarbeid som brakte vår helt i mål, men han sto selvsagt for det aller meste av jobben sjøl. Vi hadde hjelp av mange svensker og en trønder (den tidligere nevnte Thomas), veldig hyggelige folk med mye kunnskap og erfaring. Uten dem hadde det helt sikkert ikke gått like bra.

Typisk melding fra Nicklas
Nicklas fungerte som en slags teamsjef under løpet. Han fulgte Anders på transportene, og holdt både ham og oss inne i depotet orientert. Han rapporterte pr mms hver gang Anders fikk en ny lapp med neste tidspunkt, dvs når jeg skulle oppdatere tidene på tavla. Hvis det var noe spesielt, ga han beskjed, f.eks om at Camelbak'n frøys, at vi måtte ha klart kokende vann for å tine isen på radiatorene, at vi skulle forberede ei ny flaske med sportsdrikk osv. Dermed var vi stort sett klare for innsats, og de rette delene lå framme på bordet når Anders kom inn i depotet.
Thomas var med på alle servicene på dagen, men måtte reise for å dra på julebord på kvelden. 

Mattias med bror, kamerat og nevø utgjorde en slags mobil heia- og redningsgjeng. De gikk fra fartsprøve til fartsprøve og overvåket de vanskeligste stedene, typisk de djupeste myrhølene. Når Anders kom, var de på plass og dro ham ut ved behov. De hadde flere skift med klær. De ble jo også klissvåte. De var innom teltet noen ganger på natta for å varme seg, det var dem vel undt.
Hjertelig takk til alle sammen!


De totale resultatene med alle strekktidene er her 
Vår verden på Kåsan. Toms bil, lavvo, mekketelt og lastebil.

Mekking på dagtid

Etiketter: ,