kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

20 juni 2010

Suksess på NC5 enduroLøpet i Skien i går var en suksess. Et bra arrangement med mange hjelpsomme funksjonærer, fin løype og til og med oppholdsvær det meste av dagen.

Even og jeg kjørte C klassen, og vi hadde en kortere løype i forhold til NC-klassene. Jeg var litt skeptisk til dette på forhånd, og lurte på om det ville bli for mye crossbane og for lite skog.

Det var ingen grunn til bekymring. Løypa var vanskelig nok den, og den kilometeren med skogsterreng vi kjørte, var krevende nok med røtter, bakker, søle, kvist, glatte bruer osv. Det var ikke så mange steder å sette seg helt fast, men etter som løypa ble oppkjørt ble selvsagt sporene dypere og dypere, og dermed ble også mulighetene for å synke ned i søla bedre og bedre om man ikke passet på sporet sitt.

Sjøl er jeg veldig fornøyd med slureclutchen, den reddet meg ut av mange situasjoenr hvor jeg ellers ville fått full stopp og trolig kvelt motoren.

Av 15 startende i C klassen kom alle i mål. På Bjørkelangen i Mai kom 8 av 11 i mål, det sier jo sitt om at løypa var noe enklere denne gangen.Even kom på en fin 8. plass. Det betyr at han er på samme nivå som før, ca midt i C klassen. Jeg havnet på 11. plass og er godt fornøyd med det. Målet var å komme i mål, og ikke være sistemann inn.

Tom Kjørte som vanlig B klassen. I første runden kjørte han seg langt ned i ei myr, og i bråstoppen ble han kastet over styret og bortover myra. Etter en tur i depotet for å bytte jakka med ei lettere trøye, fylle på mer drikkevann og en liten sjekk av sykkelen bar det ut på en ny runde. Det gikk bedre og bedre, men mot slutten mistet han kontrollen og tredde sin Beta innimellom noen grove graner. Resultatet var et bra skrubbsår over magen (etter ei grein) og en løs radiator og knekt bremepedal. Men etter nok en tur i depotet for en nødreparasjon med strips, kunne han fullføre i bra stil.
Denne gangen var Siri med og tok bilder, derfor har vi flere bilder av oss selv enn vanlig. Jeg legger dem ut ganske snart. Dessuten hadde vi også med Hans Olav som fotograf, jeg regenr med at bildene hans også dukker opp på webben i nær framtid.

Det eneste som var negativt med arrangementet var at Tom ikke kom med på resultatlista pga kluss i forbindelse med at han og Even brukte samme transponder. Jeg regner med at dette blir rettet opp før resultatene blir lagt ut på mylaps.

Anders Becker Johansen kjørte fort i juniorklassen, men måtte bryte pga maskintrøbbel. Bakakselsen på hans Beta 450 løsnet på mystisk vis, og bakhjulet låste seg. Vi får håpe det ikke ble noen andre skader på sykkelen.