kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

06 august 2015

På plass hos fru Grevling.

Hele dagen har blitt tilbrakt på tribunen på Ulster GP.  Ikke hovedtribunen, men et par km ut I løypa. Irsk racing opererer uten ridskjema.  Vi forsto etter hvert hvorfor. Rødflagg et kom stadig ut og "the session will be restarted" i følge speakeren. Vi trodde at vi så på race, men forsto ikke helt opplegget. Det viste seg at det var trening ☺

Løpene startet ikke før I sjutida.  Da startet de med the Dundrod 150 National race. Et salgs annendivisjonsløp for de nest beste. Dette ble rødflagget på første runden. To ambulanser rykket ut. Huff. Ikke bra. Speakertjenesten har den politikken at de ikke sier så mye om hvem som krasjer. Bare "there has been an incident at.. " Så er det pause og alle spiser pølser og hamburger mens vi venter på restart.   For nasjonalklassen kom aldri restarten. De fant ut at de skulle kjøre superbikeløpet isteden, for å være sikre på at de rakk det I fall det ble mer utsettelser. Og det ble det jo. Superbikegutta ble sendt av gårde I 3 puljer. De kjører utrolig fort på de relativt smale veiene. Guy Martin ledet foran Bruce Anstey. Ian Hutchinson ga seg. Michael Dunlop ga seg. Flere andre ga seg. Guy Martin passerte for siste gang  I 200+ med Anstey maks 10 m bak. 6 km til mål. Rødflagg! Å nei! Det ble stille fra speakeren. Lenge. Klokka blei halv ni. Publikum begynte å pakke sammen. Så ble Anstey utropt som vinner. Conor Cummins på andre. Peter Hickman på tredje. Det kunne bare bety at Martin krasja og fikk DNF mens de andre fikk plasseringa fra forrige målpassering.

Hvordan det gikk med Guy Martin vet jeg ikke, men ryktene på Facebook tyder på at det ikke gikk veldig dårlig. Men vi får vel høre mer I morra.
Hvordan det gikk med de andre som endte som rødflaggoffer vet jeg heller ikke. Noen ligger nok på sykehuset I Belfast tenker jeg. Dette er rett og slett såpass skummelt at man kan bli litt skeptisk. Men samtidig er det veldig facinerende. Jaja. Det er vel akkurat den kombinasjonen som bringer folk fra mange land hit, både som tilskuere og deltagere.
Det skulle vært 6 løp I dag. De rakk trening for alle 6, men kun et løp gikk så lenge at de fikk resultater.
Det skulle vært supertwins (twin 650cc, I praksis SV650 og ER6, begge modifisert til det ugjenkjennelige). Så lightweight og ultralightweight (125, 250, moto3, moto450 og 400cc). Vi så disse på trening. En salig blanding av Honda RS125 og RS250, ZXR400, CBR400, Aprilia RS250, RGV250 og en enslig moto3 sykkel som så ut til å være et Aprilia chassis med en 250 4takt crossmotor. Artig klasse.

Alt I alt en fin dag, men med litt bismak av alle rødflaggene.

Når klokka ble bortimot ti kom vi fram til vårt bed&breakfast sted. Vertinna heter Anne Badger (!) Det kan jo ikke bli annet enn flott å bo hos fru Grevling. Vi har bestilt full irish breakfast I morra kl åtte. Det blir stas. 


Et par bilder fra plassen der vi sto. Bildene fra løp og trening tok jeg med speilrefleksen og de får jeg ikke lagt ut før jeg kommer hjem.