kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

25 mai 2017

Gråvær og hviledag

Nå som jobben er gjort og bilen er framme, tar Siri og jeg en slapp dag i Porto for å hvile ut etter dagene på veien. Anders og Magnus gikk løyper i går og fortsetter i dag. I går gikk de endurocross og starten på ekstremløypa. I dag blir det mer ekstremløype. Det kan nok bli litt sølete, det har regnet i natt og gjør det fortsatt.

Det er tre ulike løyper; Prolog i Porto sentrum, endurocross og ekstremenduro. De to siste går utifra samme depotområde. Prologen er lørdag formiddag, endurocross er lørdag kveld og hovedløpet er på søndag.
Innsjekk er i Porto i morgen fra kl 1500. Parc ferme er utenfor rådhuset. Det blir politieskorte derfra til start på prologen. Når prologen er ferdig kjører vi syklene til det store depotet hvor resten foregår. Med andre ord, et stort arrangement hvor flere kommuner deltar med sine "parkvesen" avdelinger. Artig å se hvor aktive det "offisielle" Porto med nabokommuner er i arrangementet.

Om dere vil se hvilke typer hindre del har vært tidligere år finnes det mye fra Lagares på YouTube. Men det virker som om de finner på noe nytt hvert år, så å gjøre seg kjent med løypa er uansett nødvendig.
Det er gjerne vann og elvekrysninger som er en del av publikumsattraksjonene. Tidligere å har de brukt en dumper eller lastebil som hopp for å hoppe over elva. Også balanseplanker et par meter opp i været med vann under. Mye artig å se, sikkert også artig å kjøre. Så lenge det går bra, vel å merke. Det er langt ned noen steder, så man skal ikke falle ned.

Den omtalte blå Sherco kassebilen sto ved hotellet her i går kveld. Det er tydelig at de skal kjøre løpet. Tre mann i bilen. Vet ikke om de er fra fabrikken, men det kan se slik ut. Bilen er ihvertfall franskregistrert. Man kan jo merke seg at det er en Sprinter og ikke Boxer eller Jumper.