kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

26 april 2015

Beste internasjonale resultat så langt

Anders endte på niende, André på ellevte og Martin på tolvte. Så vidt jeg vet er det det beste internasjonale resultatet for alle sammen så langt.

Alle var godt fornøyd, men alle synes også at de kunne gjort det enda bedre. Både Martin og Anders fikk stopp pga vann  i motoren og tapte tid på det. Begge tapte nok også noen plasseringer.
Alle kjørte 3 runder. Martin hadde så knapt med tid at vi sendte ham ut uten å stoppe ved siste depotpassering. Dermed gikk han tom for vann allerede etter noen min inn i siste runde. Men om han hadde stoppet i depotet hadde han fått bare 2 runder.

3 mann inne blant de 12 beste i en EM runde er uansett veldig bra.

Løypa var det mest ekstreme de hadde sett. Mye kjøring i bekker som var ganske store etter de siste dagers regn. Der Martin stoppet nådde vannet over salen på sykkelen. Det var også noen nedkjøringer som var urimelig bratte. Valongo Extreme svarer til navnet.

Jeg selv så lite av løypa og kjøring. Sammen med damene hadde jeg nok med å være mekaniker, bensinfyller, tidtager og sekundant  i depotet.

Der var et litt eget opplegg for depotet. De hadde lagt ut ei stor blå miljømatte på kanskje 20 m2. Dette var "service area". Der skulle all service foregå. Det var ikke anledning til å ta sykkelen ut av dette området for reparasjon. Tilskuere, slektninger og mekanikere flokket seg rundt (og inne på) den blå matta. Men alle var blide og det var bare å rope litt når våre gutter kom inn for service. Da åpnet det seg en plass som vi kunne bruke. Vi opplevde ikke at vi ble hindret.
Heldigvis var det ingen av våre som trengte noen stor skruinnsats. Den største utfordringen var å dra til festeskruen for bunnplata til Anders. Det hjalp dog ikke stort, den løsnet og forsvant allikevel.

Jeg har dessverre ingen bilder fra i dag enda. Siri tok en del, men vi har ingen internettforbindelse for PC'n. Vi dro så fort vi kunne, mens de andre gikk for å spise. Vi er nå i Spania i en landsby i nærheten av a Gudiña. Der fant vi et familiedrevet hotell hvor hverken far eller mor snakker engelsk, men man har da tenåringsdøtre!
Ved hjelp av henne fikk vi et rom.

Vi har nå ca 2350km igjen til Kiel. Det skal i følge GPS'n ta ca 27 timer. Vi vet hva vi skal drive med de neste 3 dagene...