kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

23 april 2015

Dette blir tøft/artig/flott!

I dag har vi gjort oss kjent i nærområdet rundt løypene. Det er som sagt 2 ulike  steder, prologen går i Ermesinde inne i en park, og løpet på søndag går i en år i Valongo. Startstedet met vi ikke, men parc ferme fra lørdag til søndag er midt inne i Valongo sentrum, i en park der også. Derfra til biblioteket hvor depotet trolig er,( og hvr løypene begynner) er det et par km. Hvordan førerne får med seg syklene dit, vet vi ikke, men trolig skal de kjøre gjennom byen? Dette finner vi sikkert ut i morra, ved innsjekken.

For å ta prologen først; Den uabane parken i Ermesinde er bygd rundt en nedlagt fabrikk. Jeg tok ingen bilder der, men fant et på nettet:
Urban park i Ermesinde


Som dere ser, er det et stort basseng der. Dette er ganske sentralt i prologen.
Det var lagt ut noen hjullasterdekk og trukket noen bånd, men det manglet også en god del. Derfor vet vi ikke helt hvordan løypa går, men antar at den går ut i bassenget 2 eller tre ganger. Ellers inneholder den trapper, asfalt, litt sikksakk på plenen og et 2 m høyt "drop" fra den ene plenen og ned på asfalt. Og altså over hjullasterdekk, ganske mange av dem. De er ca 60cm høye ville jeg tro. Bilder kommer forhåpentligvis i morra.
 Denne runden er bare noen hundre meter, og v vet ikke hvordan prologen blir avholdt. Men det blir vel noen flere heat og kanskje en form for utslagssystem med heat, semifinaler og finale.


Opp åsen. Dette ser kanskje ikke så bratt ut, men bildet lyver.
I Valongo hvor den "store" løypa er, er det helt anderledes. Den løypa går i skog og fjell, egentlig opp en ås, over toppen og ned på andre sida. Heller ikke her er alle band på plass, så vi er litt usikre på om vi gikk den i riktig retning. Vi gikk ca 4-5 km i dag, vi prøver å finne ut mer og gå mer i morra.
Nesten på toppen. Her går det fort!
Den delen vi gikk, hadde en høydeforskjell fra der vi tror depotet skal være og opp til toppen på ca 105m. Så falt den av 120m på baksida av åsen, for så å snu i nunen og gå opp igjen i en bekk. Når vi kom midtveis opp bekken, var det slutt på båndene. Da gikk vi bare ned igjen til bilen.
Her bikker det nedover igjen
Over kanten her...


Det er mange egenskaper man får vist fram som endurofører i dette terrenget. Noen steder går det vikerkelig fort, kanskje 4-5 gear i smale stiler over åskammen. Ned på baksida er det styggbratt med kvist, bark og tørt løv fra eukalyptustrær.
Nede i bunnen der man snur og skal opp bekken, er det mye knot og bratte kanter. I selve bekken er det selvsagt glatt på det våte berget, og smalt i kantene på siden av bekken.

Utsikt fra toppen og ned på Valongo. Lastebilen midt i bildet.
Det hele skal kjøres i 3 timer. I følge yr skal det regne hele helga (og skulle allerede ha begynt). Men vi har hatt flott vær i dag, så vi vet ikke hvordan det blir. Hvis det blir vått vil det nok bli ganske glatt.
Vanskelig terreng
Opp igjen i bekken