kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

22 mai 2016

Årets første enduroklubbløp

Nå har vi akkurat kommet hjem fra årets første klubbløp. I år er planen å ha et vårløp (i dag) og et høstløp (i oktober). I tillegg er det meninga å ha et par crossløp med de samme klassene, slik at vi til høsten sitter igjen med klubbmestere i cross, enduro og sammenlagt i cross/enduro.
Far Pål følger spent med når Mads Oliver farer forbi


Før start i 85cc
Dagens løp var på Lampeland i ei fin løype som Tom Arne Wollesund sto bak. Det var løyper for alle aldre og vi var til sammen 20 deltagere. Vi kunne ønsket oss noen flere, men er glad for alle som stilte opp. Vi kjører ikke alle de "vanlige" enduroklassene, men begrenser oss til barne og ungdomsklassene samt junior (opp til 24), senior (opp til 50) og veteran (over 50).

Christian Kaasa, Mads Oliver R.Hansen, Henrik L. Berg, Mads U. Lie
I barne og ungdomsklassene var det til sammen 4 deltagere og alle i disse klassene fikk premie. Vi andre må nøye oss med sammenlagtpremiering til høsten.

Unge Hr Kaasa holder bra fart i skogen
Christian Kaasa kjørte først i ungdomsklassen, så stilte han (utenfor konkurranse) i timesløpet etterpå. Sprek ung mann som også kjører fort.

Etter at barn og unge hadde gjort sitt var det en time med kjøring for junior, senior og veteranklassene. Juniorklassen ble dessverre radert vekk pga sykdom og sykkeltrøbbel. Magnus Berg var syk og Martin Fredriksen hadde kjørt sund gearkassa på KTM'n. Dette er, såvidt jeg forsto, hans andre gearkasseras i år.

I seniorklassen (10 stk) var nok Øystein favoritt. Verken Becker'n, Kjetil eller Pål Anders var påmeldt. Det var jo disse 3 i tillegg til Øystein som tok de første 4 plassene i klubbløpet i fjor høst. Tor Øyvind Leander var en utfordrer i den klassen.
Christian Berg kjører enduroløp!
Det var også noen mer sjeldne fjes å se. Christian Berg hadde plutselig ingen unnskyldning for ikke å stille på startstreken. Sykkelen var ledig (Magnus er dessverre sjuk) og Christian Otnes tok seg av livreddoppgavene. Ergo var Christian påmeldt med nr 449 og kjørte løp! Og hadde det moro! Jeg tror ikke han har kjørt enduroløp før, men han er jo en dreven crossløpdeltager. Dette blir nok ikke hans siste enduroløp, jeg tror det ga mersmak.

Spesielt sykkelvalg 1: Becker'n var på trialtrening
Det ble en favorittseier til Øystein med Tor Øyvind på andre og Nils på tredje med Jo Inge rett bak. Becker'n var som sagt ikke påmeldt. Dette hadde sin årsak i at Beta endurosykkelen er på Becker'ns MC-hospital etter en svingarmskade. Men Anders vet råd, han har jo Beta trialsykkel! Han kjørte riktignok ikke løpet, men trente med trialsykkelen. Men trangen til å kjøre om kapp ble for stor, så treninga ble plutselig i enduroløypa :-)

Geir Ove Vikan på glatt bru.
En som ikke kjører så ofte er Geir Ove Vikan. Han er med noen få ganger i året, men det er ingenting å si på verken innsatsen eller farten de gangene han kjører. Han kom på femte plass. Simen Lia hadde litt trøbbel med at styrekrona løsna(!) så han måtte inn i depotet og skru. Tapte nok en runde og kanskje en plass eller to på det.

Magnus Hoel var kanskje dagens minst fornøyde deltager. Hans Husqvarnaberg  sa takk for seg i andre sving etter start og det var det. Etter sigende ikke noe farlig, bare en tennplugg som ikke ville tenne mer. Mer ergerlig uansett. Men da fikk ihvertfall Nils viljen sin; målet var å slå Magnus.
Simen kan mer enn å skru for Becker'n


I veteran-klassen var vi 6 stk. Favoritten her var nok Hr arrangør himself, Tom Arne. Men han fikk trøbbel i en av de siste rundene, hvor bakdrevet hans delte seg i to; Han kjørte med et Renthaldrev med aluminiumsnav og ståltenner. Etter en trang passasje mellom to steiner sa det plutselig "spiong!" og det ble dårlig med framdrift. Da hadde stålet tatt ut separasjon, og aluminumen sto stille selv om stålet roterte med kjeden. Han skal nå kjøpe seg et nytt drev (før Norseman extreme enduro i Enebakk neste helg) og det blir neppe Renthal med ståltenner.
Uten framdrift så var det ikke til å unngå at Tom Arne falt noe nedover på listene.
Spesielt sykkelvalg 2:Maico!
Istedenfor var det Jon Svartdal som sto igjen som vinner. Han stilte med sin nyrestaurerte Maico fra seint søttitall. Vi snakker her om stor luftkjølt totakter i et veldig bra tysk chassis med doble støtdempere og trommelbremser. Den skal han kjøre veteranenduro med i Tyskland i sommer og dette var "shakedown" for Maicoen. Vi kan vel konkludere med at det var vellykket.

Fra familien Wollesund ble det dermed Jon Erik som kom best ut av det med en andreplass i klassen. Magne ble nr tre og Tom Arne nr fire. Steinar og jeg kom på de neste plassene.

Marshal Pål viser her den nye grenen Freestyle Enduro
Fra Kvenna Racing var det tynt i rekkene. Ruth skal levere bachelor-oppgave i morra, Even jobber døgnet rundt mot dealine i morra, Tom er skadet og Fredrik skrur bil og sykkel om hverandre, og er ikke klar for MC-kjøring i skogen før om ei uke eller to. Eller tre...
Altså var det meg som måtte forsvare teamets ære. Det gikk jo som så ofte før; sisteplass i klassen, men heldigvis ikke helt sist totalt. Både Ole og Christian var bak meg.


Alle detaljer om resultater, rundetider osv finner du på mylaps
Og bildene som alltid: PÅ LIVREDD. Hva skulle vi egentlig gjort uten Christian & Christian?
Stina holder orden. På alt.
Og en annen ting; Hva skulle vi gjort uten Stina og tidtageren som til sammen utgjorde et meget kompetent og effektivt sekretariat? Resutatene ble slått opp maks 10 min etter at løpet var ferdig. Dette kunne enkelte andre arrangører lære noe av...