kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

01 juni 2017

Kassel og litt til.

I dag har vi som nevnt kjørt fra Frankrike og inn i Tyskland. Der var det jammen kø. Og ikke bare ett sted. Vi kjørte i kø på Autobahn, på Bundesstrasse og i byer og landsbyer. GPS'n tok oss med på omkjøringer vi ikke visste hvor ville ende, men vi så jo at det bar i riktig retning, om enn tregt. Men etter hver reiste tyskerne hjem, og det ble bare oss, polakkene og andre trailersjafører igjen. Da gikk det radigere.
Siri bemerket for noen dager siden at det er fælt få norske trailere å se i Spania. Da konkluderte vi med at de sikkert er i Tyskland, men neimen om de er her heller. Når vi farta i Europa med motorsykkel på 70, 80 og nittitallet var f.eks Sties Termotransport, Håkull og Toten Transport et vanlig syn langs Autobahn. Men i dag har vi ikke sett en eneste nordmann. Men tsjekkiske, ungarske, polske, litauiske latviske, slovakiske osv ser vi hele tida. Jaja, det er vel EUs fire friheter som har gjort kål på de norske.
Apropos MC turer i tidligere tider. Kassel var en by vi stadig kjørte forbi. Den dannet på en måte rundingsbøya i vesttyskland når man skulle østover. Og det skulle man jo stadig. Vi fikk jo ikke kjørt gjennom DDR  uten videre,  så det var å kjøre ned til Kassel og så til venstre, østover. Vi kjørte til Jugoslavia, Ungarn, Tsjekkia og Polen på ulike turer. Nå har vi lagt oss til nord for Kassel, rett nord for ei bru hvor vi var vitne til ei stygg ulykke for 30 år siden. Jeg kjente meg igjen med det samme, selv om vi nå kom motsatt vei.

Nå har vi ca 80 mil igjen til Hirtshals, så vi har god tid de siste to dagene. I morra skal vi på supermarked i Tyskland og på lørdag blir det enten Regnskogen i Randers eller Nordsjøakvariet.

Vi er på den blå prikken rett sør for Göttingen