kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

21 august 2018

Både Ruth og Becker'n vant på Tiurleiken

Til tross for tørke, skogbrann og andre ulumskheter tidligere i sommer ble Tiurleiken en sølete affære.
Brua fra depotet til banen.
En ganske stor delegasjon fra Kongsberg reiste nedover, med ulike ambisjoner. Becker'n hadde en klar ambisjon om å vinne hele greia, mens andre var kanskje fornøyd med å fullføre. Ruth var eneste påmeldte dame. Hun skulle kjøre sitt første løp med "ny" KTM 200. Hun har jo kjørt KTM 200 i mange år, men nå er det en 16 modell med Rekluse og elstart som gjelder. Mer om det senere. Tor Øyvind har gjort det bra der tidligere (f.eks andreplass i klassen i fjor), så han hadde nok forhåpninger om å gjenta det. Magnus Hoel har jo gjort det jevnt bra i hele sommer så han også hadde nok noen tanker om en mulig pallplass eller ihvertfall topp 5.
Tom kunne endelig stille til start med sin nye Gasgas. Dette er en 250 han kjøpte i vår etter at den 200'n han hadde bestilt brant opp i en brann på fabrikken. Dette gjorde at Gasgas bestemte seg for å utsette lansering av den nye EC200 til 2019. Og Tom måtte ta til takke med en 2018 EC250. Ikke noen dårlig sykkel det heller, det begynner faktisk å bli en del slike i omløp nå. Magne, f.eks, er veldig fornøyd med den han har. Faktisk så fornøyd at den nå snart er til salgs så han kan kjøpe seg en 2019 av samme type.
Sjøl var jeg ikke med til Tiurleiken, da jeg var så heldig å bli bedt i sekstiårslaget til min kamerat Ingar. Og det var også veldig moro.


Toms fine, nye Gasgas 250
Jeg fulgte spent med på live timing på speedhive. Becker'n ledet fra første runde og dro ut en ledelse på André. Siri hadde gitt streng beskjed om at han måtte huske å stoppe for å fylle bensin i løpet av de to og en halv time løpet gikk. Han gjorde som han fikk beskjed om. Tapte neste hele ledelse til André, men kjørte fra igjen etter tanking. Vant komfortabelt, og var den eneste som klarte 11 runder. Gratulerer!

Krøllete girpedal
En annen jeg fulgte spent med på var Tom på sin Gasgasdebut. Han startet ganske bra, men så, etter få runder datt han langt nedover lista. Det viste seg at han hadde krasjet og krøllet girpedalen slik at han ikke fikk skifta gir. Resten av runden gikk på fjerdegir, ikke helt optimalt verken oppover eller nedover. Men han kom seg til depotet hvor han med fra Per Ole Svensrud fikk bøyd litt på pedalen og giret til andregir. Så gikk resten av løpet i andregir, heller ikke helt optimalt, men tross alt bedre enn fjerde.

I samme klasse (bredde under 40) gjorde både Tor Øyvind det skarpt med tredjeplass. Magnus kom på 10, Nils på 11, Per Erik Kristoffersen på 12. Meron kom på 16, Bjørn Sønstebø på 27 og Tom endte på 28. Av totalt 48 stk i klassen må dette sies å være bra laginnsats.
Ruth vant dameklassen

I 40-50 klassen vant Granbar med Jørn Tore på fjerde. Imponerende! Pål Varala kom på 18. plass. I veteranklassen hadde vi med to stk, Magne kom på 8.plass med Steinar Tingvoll på 11.

Og i dameklassen vant Ruth! Hun sleit fælt på siste runden, plundra veldig i den lange, steinete, glatte bakken. Men oppover går det, som bestemor Skogmus sa. Ved hjelp av rekluse og elstart kunne hun bringe sin KTM til toppen av bakken, og i mål. Helt utslitt og spyferdig, men like blid (etter ei stund). Den som ikke gir opp får det til. Vi i redaksjonen (som hadde omtrent den samme følelsen i fjor) gratulerer!


Alle foto: Tom Hardangen
Resultater her