kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

27 oktober 2018

Dagens helt: Becker'n

I dag var det noe annerledes når det gjaldt vær. Mens det i går var relativt mildt, tørt, vindstille og perfekte kjøreforhold kunne dagens deltagere glede seg over skikkelig endurovær. Noen få grader (riktignok av den varme typen), sterk vind og regn så og si hele dagen.

Eriksen inne for holkeliming
Det hele begynte i dag tidlig med frokost kl fem og avreise kl seks. Poenget med dette er å få en bra plass i depotet, samt å slippe køen inn. Når det så begynner å lysne er det rigging av depot. Magne og jeg parkerte ved siden av Ruth og Tom, noen få meter fra vårt depot fra i går. Og det skulle vise seg veldig praktisk.
Et raskt bytte av bremseklosser

Depotet var klart ved åttetida, så var det å rigge ferdig elitedepotet der Becker'n, André og noen fra Askim MC skulle fylle bensin under løpet for elite, junior og Senior. Dette depotet er ved mål, mens mosjonistenes depot er inne i skauen.

Mosjonistløpet begynte kl 0845, 0855 og 0905, altså tre ulike starter. Magnus Hoel er den eneste i gjengen som fortsatt er under 30, så han startet i første rekke i første start. Jeg sto og venta ved løypa utenfor depotet for å heie ham fram, men jeg så ikke noe til ham. Så jeg gikk til depotet. Men der var han jo! Etter can 20 minutters kjøring hadde han gått i depotet for å bytte briller og hansker. Dette lovet ikke bra. Så gikk det noen minutter, så kom Nils i samme ærend. Han stakk ut, og så kom jammen Tom også. Alle klagde på sølete hansker, kalde hender og briller med rolloff som ikke funka. Og ikke nok med det, etter ei stund kom også Kristian. Han hade en hold som hadde løsna, og klarte nesten ikke å få grep om styret der holken roterte fritt. Vi prøvde med låsetråd og superlim og semdte ham ut igjen. Men akk, i løpet av en halvtime var han tilbake, uten sykkel, Han hadde gitt opp rett etter mål, og står dermed med en runde, på 463 plass i sin klasse. Men Meron da, hva med ham? Jo, han starta ikke i det hele tatt. Han hadde plutselig kommet på at han hadde brekt beinet for ei uke siden og turde ikke ta sjansen på å kjøre på dette føret. Og det forstår jeg godt.
Eriksen gikk fra å være fører til å bli mekaniker

Siden gikk det slag i slag. Tom kom innom etter briller og hansker hver runde. I tillegg byttet han bremseklosser en av gangene. De klossene han starta med var ikke nye, men han trodde de var gode nok. Det var de ikke. Han endte opp med 4 runder og 162 plass. Så var det Nils. Han holdt et imponerende tempo, og tok nesten igjen Magnus som starta ti min før. Men også han sleit med brillene og valgte trolig, som i fjor, å kjøre uten. Og måtte til slutt bryte etter fire og en halv runde. Til tross for det ble det 104 plass med 4 runder i protokollen. Og vondt i øynene. Magnus var den eneste som var ordentlig fornøyd. Han også sleit med sikt og hankser, men klorte på og klarte 5 runder. 46 plass i klassen under 30 er meget bra. Resultatene fra alle mosjonsklassene er her
Tom trenger en vask

Når mosjonistene vel var i mål så gikk jeg og Meron ned til elitedepotet. Fra depotet hadde vi orkesterplass til det hele. Det første som skjedde der, var at Anders kom inn. Gjett hva han ville ha? Jo, hansker og briller. Og rette bremsehendelen som hadde blitt nokså krokete i en tidlig krasj. Og så fylte han opp bensin. Når han akkurat hadde forsvunnet, kom André. Samme leksa. Briller og hansker, takk. Så kom Ole Johnny Skøien. Og sønnen hans. Mye av det samme der...
Drømmer Magnus om sykkelbytte, mon tro?


Noen av proffene holdt bra tempo, mens andre sleit i søla. Anders kjørte på. Han passerte i bra stil en gang. Neste gang kommer han inn, sa jeg til Meron. Vi avtalte i dag morges at han skulle fylle annenhver runde. Men nei! Etter tre runder peisa han bare på videre. Jeg begynte å bli nervøs. Men den historikken Anders har med å kjøre tom ble jeg skeptisk til om planen hans om tre runder på rappen skulle holde. Og den holdt. Etter fire runder kom han inn, fylte bensin, bytta briller, hansker og fikk i seg litt energigel. Da beregna vi at han ville rekke to runder til. Planen da ble å komme innom som kjappest for å få nye briller og så kruse i mål. Han nevnte noe om bremser som ikke virka, men det så ikke ut til å affisere ham så mye når det gjaldt farten.
I mål ble fasiten 6 runder (ingen kjørte sju), 31 plass totalt og at han gjorde en meget god figur. Noen av WESS kjørerne kom foran ham, men noen kom også bak. Han slo f.eks Alfredo Gomez, Manuel Lettenbichler og Lars Enöckl. Også Eddie Karlsson kom bak Anders. Jarvis var 4 plasser foran. Lista er her

Anders var beste nordmann i GGN i år. Vi gratulerer, og er egentlig ganske imponerte.

Alle bilder: Magne