kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

18 oktober 2020

Det store marerittet, avlutningsløpet i NESS

I går kjørte vi det store marerittet på Rudskogen. Når jeg ser på bildene som Simen Bekjorden har tatt, ser det jo riktig så koselig ut, med sol, søle og endurokjørere. Sjøl hadde jeg en litt annen opplevelse av det hele. 

Jørn Tore

Jeg har bestandig likt meg på Rudskogen, løypene er fine og folka er trivelige. Men i går ble det litt for vanskelig for meg, og jeg mista motivasjonen. Begynte å bli redd for å ikke klare det og ikke komme til mål i det hele tatt. Dermed feiga jeg ut etter en runde og venta i depotet til målflagget kom fram. Nå i ettertid angrer jeg på at jeg ikke prøvde litt mer. Det føles litt som om jeg ikke var ordentlig med i løpet når jeg ikke prøvde litt hardere. Men gjort er gjort og spist er spist. Konklusjonen må jo være å trene mer i krevende terreng. Nå kom jeg riktignok på andreplass i klassen over 60 år og fikk min pokal, men jeg synes ikke jeg fortjente noen premie for min innsats i går.

Nils danser gjennom søla

Men de som kan det, de koste seg. André Wold Larsen vant hele greia foran PK Svendsrud og Martin Hovin. Alle disse er jo gode ekstremkjørere og fikk betalt for det. Sveaas, Tom Arne, Nils og andre lokale som liker slike utfordringer koste seg også og skrøyt av løypa. Den veksla mellom en ikke altfor komplisert ekstrempark med dekk, stokker og flere stokker til raske traktorveier og altså denne sølete, myrete skogen de har der nede i andre enden av Viken fylke. Disse skogspartiene var delvis ganske nye, delvis i kjent terreng. Men alt gikk motsatt vei av det vi har kjørt før, så da blir selv de kjente partiene nye og utfordrende. For de som ikke hadde gått løypa kom nok noen veivalg litt brått på. Nesten alle steder man skulle opp en kant var det flere muligheter, men ikke lett å velge når man bare står i bunnen og kikker opp. Sjøl gikk jeg det jeg rakk, kanskje ca en tredjedel.
Selv ikke Aleksander hadde 100% kontroll

De mest kronglete stedene der jeg ikke hadde gått, parkerte jeg rett og slett sykkelen og gikk fram noen meter for å sondere terrenget før jeg kasta meg uti. Resultatet for min del var at det gikk veldig tregt, men at jeg ikke plumpa uti steder jeg ikke kom opp igjen med egen hjelp. Jeg kom også opp alle kantene på første eller andre forsøk, men jeg ble stående i kø og også for å hvile ganske mye. Et sted satt jeg fast i ei myr i noen minutter, et annet sted fikk jeg kilt en passe stor, spiss stein opp mellom motor og bakhjul. Tok litt tid før jeg klarte å komme videre. Dermed var framdrifta så som så. Jeg hadde neppe kommet særlig mer enn halvveis på runden før Tom Arne passerte meg for andre gang og kunne opplyse om at min neste runde ville bli mye verre, løypa var ikke til å kjenne i gjen. Takk for opplysningen!

Tom Arne velger et tørrere spor enn Bjørn


Av oss fra Kongsberg og omegn gjorde Aleksander Kalbekkdalen en god figur og endte på fjerdeplass i junior, 7. plass totalt. Lars Peder Sveaas presterte årsbeste og var veldig fornøyd med sin 5.plass i elite og 11. totalt. Nils Nedberg fikk 6. i 30-39 år og 25.plass totalt. Tom Arne som er veldig god i slikt terreng, kom på 7.plass i 50+ og 34. totalt. Lillebror Jørn Tore kom på 5. i 40-49 år og 41. totalt. Martin Aakre på 40 total (12. i klassen 30-39). Bjørn Sønstebø med ny fjæring kom på 11 plass i 50+, 54.plass totalt. Kjetil Klausen kom på 10. i sin klasse (over 40) og 64. totalt. Thomas Smeland gjorde det skarpt i C-klassen i de forrige løpene, men har nå tatt skrittet opp og debuterte i 30-29 klassen med en 22. plass og 69 totalt. Knut Einar Pedersen krasja og slo seg fælt, men presterte allikevel en 15 plass i 40-49 og 73 totalt. Stein Tore Johnsen kjørte C-klassen og gjorde som meg, han ga seg etter en runde. Steinar Tingvoll kjørte runde etter runde, men fikk DNF fordi han ikke kom i mål før respittida var ute.

Bjørn kjørte bra

 

Simen Bekjorden tok masse flotte bilder. Alle bildene ovenfor er tatt av ham.

Resultater for løpet finnes på Speedhive som vanlig.

Siden dette var siste løp i Norsk Enduro Super Serie, var det også premieutdeling for NESS. Og der gikk det bedre for min del. Vi var flere herfra som kom på pallen der. Mikkel vant eliteklassen, selv om han ikke kjørte marerittet. Han vant jo både Flittig og Tiurleiken. 

I junior vant PK Svendsrud foran Aleksander Kalbekkdalen. 

Kjekk  norsk ungdom: PK (1) og Aleksander(2)


 

Kenneth Bang vant "sin egen" serie. Nils på andre

Nils kom på andreplass i 30-39 etter Kenneth Bang som på mange måter er primus motor for NESS. På tredje kom Atle Gjesdal.

 Sjøl fikk jeg andreplass i 60+ etter Vidar Asbjørnsen. Asbjørn Sletholt stilte ikke på Marerittet, men kom allikevel på tredje. 

Komplette lister fra NESS er ikke publisert enda, så det får vi komme tilbake til.

De glade 60 åringer på pallen. Asbjørn kom på tredje

Etiketter: , , , ,