kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

14 mai 2017

37 deltagere på klubbløp i enduro på Lampeland!

Vi kjørte årets første enduro klubbløp i dag. Vi hadde en 85% økning i deltagere fra i fjor! Været fram mot klubbløpet var ikke det beste. Vi var der og ryddet løyper og trente på mandag, da var det tørt og fint. Jeg kjørte 9 runder på ca en time uten å bli spesielt sliten. "Dette går fint", tenkte jeg. Deretter har det vel regnet eller sluddet stort sett hver dag. Men i dag klarnet det faktisk opp, og vi kjørte i oppholdsvær og etter hvert neste sol.
Kan dette gå bra da, Pål?
Banemester Wollesund hadde laget bra løyper for alle klasser
Tom Arne hadde gjort en super jobb med løypene. Det var drenert grøfter, til og med en lensepumpe med aggregat var tatt i bruk. Marcin og andre hadde lagt pallebru over myra, og det kom virkelig godt med. Det var riktignok ikke alle som traff brua hver gang, men...

Dagens eneste kvinnelige deltager, Pernille Flaat
Dagen begynte som vanlig med de minste. Det  var 5 stk 50cc og 65cc kjørere som kjørte i 30 minutter. Jeg fikk lov til å være marshall for dem, og kjørte sammen med dem i en halv time.
Magnus kjørte bra på sin 50cc
 Jeg har egentlig aldri studert småtassene fra den vinkelen før. Jeg må si jeg ble ganske imponert over hvor flinke de er til å kjøre motorsykkel selv om enkelte av dem ikke er stort mer enn 1.20 høye og er så lette at fjæringa på syklene knapt nok gir seg i dumpene. Det var lite trøbbel i den minste klassen, så marshallen hadde en enkel jobb.


Neste start var 85cc med 3 deltagere. Her var Christan Kaasa og Peder Flaat i ungdomsklassen 13-16 år, mens Henrik Berg kjørte i 10-12 års klassen. Vi kjørte en masterrunde med marshall og så gikk starten. Marshallen gikk i bilen for å spise og forberede seg til sitt løp. Peder og Christian la av sted i friskt tempo, og Peder holdt Christian bak seg en stund, men etter hvert tok Christian ledelsen. Så krasjet Peder stygt, og løpet var over for hans del. Det kunne se ut som om kravebeinet var gått av, men jeg vet ikke. Håper han kommer seg snart.

Magnus Hoel smiler før start
Så var tiden kommet for løpet for de store syklene. Det var to starter. I første linje sto klassen åpen senior, dvs alle mellom 24 og 49 år. Vi har ingen C klasse, ei heller noe skille mellom B og elite. Her kjører alle sammen. I andre linje sto de under 24 (åpen junior) og oss over 50 (veteran). I åpen senior fikk Øystein en relativt dårlig start, men det hadde ikke så mye å si. Jeg fulgte av naturlige årsaker ikke med på hva som skjedde i teten, men Øystein ledet ved alle passeringer og slo andremann Tor Øyvind med 2 runder.

Kalbekkdalen vant junior og 3. totalt!
På tredjeplass totalt kom beste junior, Aleksander Kalbekkdalen. Han kjøpte Becker'ns 2016 Beta RR300 og er meget fornøyd med det valget. Junior nr 2 ble Christian Kaasa. Han gikk rett fra 85cc sykkelen og over på 125cc og ble nr 8 totalt i den store klassen.
I senior kom jan Erik Biringvad på tredje. Han kjører stadig fort, til tross for at han har solgt sykkelen og lagt opp et par-tre ganger i det siste. Men det varer aldri lenge før han er i gang igjen.

Magne har ikke helt kontroll
Jeg sjøl fikk ikke noen super start, men når vi kom til den første bratte bakken kjørte jeg forbi ganske mange. Da fikk jeg virkelig trua, og prøvde å klemme til litt. Det gikk bra ei stund, men akk. Jeg ble altfor fort sliten og begynte å plundre sjøl i den samme bakken etter noen runder. Magne kjørte forbi. Steinar kjørte forbi. Christian Berg kjørte forbi. Magne kjørte forbi (igjen). Og stort sett alle de andre også. Men jeg kom på 23 plass (av 28) totalt, så det var vel ikke så verst, egentlig.
I veteranklassen var vi 6 stk. Jon Svartdal vant, med Asbjørn Slettholt på andre. Magne på tredje, Steinar på fjerde, meg på femte og debutanten Steinar Tingvoll på sjette. Magne ser ut til å være i godt slag i år, til tross for den stygge skaden ved juletider.
Magnus smiler ikke lenger
Andre hadde mer grunn til å klage. Magnus Hoel har nå satt en ganske spesiell rekord; Han har startet i begge klubbløp på Lampeland og ikke kommet i mål i noen, begge ganger pga tekniske problemer. Med Becker'n er det like ille; påmeldt begge år han også, men ikke startet i noen. I fjor hadde han kjørt sund sykkelen i Sverige uka før, i år kjørte han sund handa dagen før. Bedre lykke neste år!

Christian Berg hadde med MC på løp, ikke kamera



























Tom er fortsatt ikke 100% fornøyd med den nye sykkelen, men humøret var bedre nå enn etter forrige løp (Rudskogen). Han endte på niende plass totalt, og 7 i klassen.
I dag er det Christian Otnes som står for bildene, og de finnes på livredd


Alltid 100% innsats fra Spiten

Leander'n kom på andreplass