kvenna.net

En blogg om folk og maskiner i Kvenna Racing & Kvenna Mekaniske.

12 juni 2017

Avlyst på Haslemoen

Stjålet fra facebook
Så da vet vi det. Solør MC klubb må selvsagt få gjøre sine egne vurderinger, men jeg lurer egentlig litt på hva slags grense de har satt for antall deltagere for å arrangere. Jeg sjekka i går kveld på SAS, og det var da 81 påmeldte. Hvis man ikke kan arrangere enduroløp i Norge med 81 påmeldte så har vi et generelt problem med kostnadsnivået. Vi merker jo det samme på Heistadmoen, at det ikke er noen gullgruve å arrangere løp. Jeg lurer på om tida nå er inne for å lete etter forenklinger man kan gjøre i løpsreglementet for å få ned kostnadene. Evt å la noen av NMFs penger gå til å støtte løpsarrangører, i hvert fall for statusløp. Dette er noe å tenke på før høstens  motorsportskonferanse, kanskje?

Solør må selvsagt avlyse i rimelig tid dersom de bestemmer seg for å kutte ut arrangementet, men all erfaring tilsier jo at med 81 deltagere påmeldt ei uke før så bikker man fort 100 på løpsdagen. Hvis man vil ta etteranmeldinger, da. Dette har jo blitt diskutert i det vide og det brede i ulike fora.
Moralen for oss deltagere er vel å bli flinkere til å melde oss på i god tid, antagelig.
Evt kan arrangørene gjøre som vi gjør når vi arrangerer sjøl, nemlig å innse at "sånn er det", ha is i magen og akseptere påmeldinger (uten straffegebyr) nesten fram til starten går. Jeg tror vi hadde rundt 60-70 påmeldte ei uke før Heistadmoen i fjor. Resultatet var 115 med stort og smått, og 71 voksne i hovedløpet. Så det blir som regel ei råd.

Men det er kanskje sånn at siden Solør har et underskudd å dra på fra tidligere arrangementer har de fått litt kalde føtter. Det er veldig synd både med underskuddet, avlysningen og kanskje at de også blir litt mindre ivrige til å arrangere i framtida. Leit for hele enduronorge. Løpet på Haslemoen pleier å være et av sommerens høydepunkter, i hvert fall for meg.